Hoe kan ik de premobiliteit van mijn werknemers goed managen?

Vraag: “Hoe kan ik de premobiliteit van mijn werknemers goed managen?”

Voor een effectieve implementatie van premobiliteit is het namelijk juist van belang zo min mogelijk te sturen op een verwachting per individuele werknemer. Zodra er pressie uitgevoerd wordt op de werknemer, is de kans groot dat de persoon zich defensief gaat opstellen. In plaats van zich vrijblijvend te focusen op de mogelijkheden van een nieuwe toekomst, zal het individu maatregelen treffen om zijn of haar positie zo veel mogelijk te behouden.

Door zich te premobiliseren zal de werknemer nieuwe mogelijkheden ontdekken om te groeien en te leren. Direct zal het individu ook inzien dat in de huidige organisatie die groei niet meer te realiseren is. Dit gemis met het verloop van tijd zwaarder wegen en resulteren in actie.

Het is van groot belang credibiliteit op te bouwen en de werknemer te ondersteunen in zijn of haar transitie naar een andere manier van denken over de carrière. Loslaten is daarbij de eerste essentiële stap. Echter, premobiliteit kan alleen werken als het voor iedereen geldt. Dat betekent dat juist ook HR en het management zich moeten premobiliseren; als eerste of minstens tegelijkertijd. Deze stap is cruciaal. Als HR of management niet inzien dat zijzelf onderdeel uitmaakt van de premobiliteit, dan zal elk intiatief gedoemd zijn te falen.

Voor meer informatie, info[@]theperfectescape.nl


Geplaatst

in

door