Het verhaal

Het persoonlijk verhaal van Bertil SchaartHet persoonlijk verhaal van oprichter Bertil Schaart

Jaren geleden begon ik me te realiseren dat ik compleet geen doel en betekenis had in mijn succesvolle loopbaan; nutteloze bureaucratie die elk intiatief tot toegevoegde waarde vernietigde, de continuering van onethische en immorele business praktijken, onderworpen zijn aan het verouderde corporate feudale systeem van management door angst en mijn volledig bewuste bijdrage aan de perpetuering van leugens in finance, HR, marketing, strategie… het kwam allemaal tot een punt waar ik simpelweg onmogelijk aan mijzelf kon uitleggen waarom ik wederom een verloren dag in mijn leven had die ik niet wilde.

Daarnaast, mijn honger naar intellectuele uitdaging zou nooit worden gestild in welke baan dan ook. Als gevolg maakte ik de onconventionele beslissing om ontslag te nemen, zonder plan.

Het was fantastisch om die volledige vrijheid te ervaren… voor de eerste paar weken. Echter, een lange donkere periode volgde, vol contrast en reflectie. Waar kon ik die zingeving vinden die ik niet in mijn carrière had?

Ik besloot deze zoektocht tot mijn doelstelling te maken. Ik stapte in de achtbaan die Het Leven heet en heb nooit een moment van spijt beleefd over mijn beslissing. Ik ben nu een lifestyle ondernemer. Ik geniet van het leven door continu te leren, te ervaren, te groeien en anderen te helpen door rijkdommen te vergaren en te delen. Om dit te realiseren werk ik als venture portfolio manager. Ik initieer en onderhoud een variëteit aan projecten die aansluiten bij mijn altijd veranderende lifestyle en interesses.

Mijn ontslag was een keerpunt in mijn leven. Ontslag nemen is voor mij nooit een kwestie geweest van durf of lef. Wat mij sindsdien intens fascineert sindsdien is dat werknemers deze stap juist niet durven te zetten. Volgens sommige statistieken is zelfs 70% van de werknemers ongelukkig op het werk! Het verwondert me nog altijd dat het grootste deel van deze mensen passief blijft en dit noodlot aanvaart, krampachtig vasthoudt aan bestaande dogma’s.

Via de website NeemOntslag.nl moedig ik werknemers aan die lange tijd ongelukkig zijn op hun werk juist deze dogma’s te doorbreken. Het is tijd om in actie te komen, het heft in eigen handen te nemen en ontslag te nemen. En met succes!

The Perfect Escape is hier het logische vervolg op. De methodieken die ik ontwikkeld heb bundel ik nu als service naar reorganiserende bedrijven. In het kort, The Perfect Escape helpt organisaties om

medewerkers op snelle en beproefde wijze zelfstandig te laten kiezen voor een nieuwe toekomst,
met behoud van corporate imago

U kunt contact opnemen met ons via het Contact Formulier.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *