Methodiek

Premobiliteit methode

De premobiliteit methode van The Perfect Escape is gebaseerd op een unieke samenstelling van westerse practische kennis, lean start-up business management, oosterse filosofie en moderne psychologie. De nadruk bij onze methode ligt vooral op het doorlopen van het leerproces (denken én doen) en het ontwikkelen van een nieuw paradigma waarin de intrinsieke wensen van de deelnemer prioriteit krijgen. Zo ontstaat zelfregie, wat resulteert in autonome uitstroom, intern ondernemerschap en actievere werknemers.

Five stages of grief

Na de aankondiging van de ontslagronde doorgaan veel werknemers de psychologische fases van het model van Kübler-Ross. De emotionele verwerking van deze gedwongen veranderingen in het leven van de werknemer kan veel tijd kosten. De medewerker ondergaat passief dit noodlot en dit heeft negatieve gevolgen voor de effectiviteit en productiviteit van het bedrijf. Daarnaast zal er op de werkvloer een negatieve sfeer hangen en ondervindt het bedrijf schade aan het sociale imago.

The Perfect Escape doorbreekt deze fases en brengt de deelnemer versnelt naar de Acceptatie fase alwaar actief gewerkt wordt aan een nieuwe toekomstvisie. De eerste lichting deelnemers zal een voorbeeld functie vervullen en overige werknemers stimuleren hetzelfde traject door te lopen.

premobiliteit methode - 5 fases van rouw doorlopen

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *