BNR: 1 op 3 werknemers wil andere baan

bertil_schaart_bnr_interviewBertil Schaart, oprichter van The Perfect Escape, werd geinterviewd door Marijke Roskam van BNR. Aanleiding was een recent onderzoek van Intermediair dat uitwees dat maar liefst 1 op de 3 mensen een andere baan zou willen, maar toch niet die stap durft te zetten. ¨Hoe krijgen we ze zover?¨

Bertil gaf aan dat de meesten erg scherp op het netvlies hebben wat ze niet (meer) willen, maar eigenlijk niet zo goed weten wat ze wel willen. En er actief werk van maken om er wel achter te komen is voor velen een stap te ver. Het kan al heel simpel. Door bijvoorbeeld het gesprek aan te gaan met de baas. Niet om te klagen, maar juist om duidelijk te maken dat men als werknemer op deze wijze niet meer duurzaam kan bijdragen aan het succes van het bedrijf. Zo kan men op zakelijke wijze op zoek gaan naar een oplossing.

The Perfect Escape maakt werknemers bewust van verborgen maatschappelijke dogma’s die het denken en doen beperken. Op deze wijze kan de de mindset van werknemers en bedrijven veranderen. Door op een zakelijke manier persoonlijk te denken, opent zich een wereld naar persoonlijke groei voor het individu en algehele groei voor de organisatie.

Klik om het BNR logo om het fragment te beluisteren.


Geplaatst

in

door